Douchekraan

Douchekranen

Een badkamer is natuurlijk niet compleet zonder douche en een douche heeft een douchekraan nodig. Maar voor wat voor een soort douchekraan moet u nou kiezen en waarom moet u juist voor die douchekraan kiezen? U leest hieronder alles over de verschillende douchekranen.

Waarvoor is een douchekraan?

Met een douchekraan wordt de douche aan en uitgezet en kan de temperatuur bepaald worden. Een douchekraan is erg handig, omdat je graag de eigen temperatuur wilt bepalen. De ene keer wilt u misschien wel warm douchen en de andere keer wilt u misschien wel wat kouder douchen. Met een douchekraan kan dit allemaal geregeld worden en kunt u genieten van een heerlijke douche.

Een douchekraan zorgt er dus eigenlijk voor dat u lekker ontspannen kunt douchen. Maar een douchkraan is vaak goed in het zicht en het is daarom ook belangrijk dat u een douchekraan kiest die past bij de rest van uw badkamer. Gelukkig zijn er genoeg verschillende soorten douchekranen en is er voor elke badkamer wel een geschikte douchekraan beschikbaar.

Verschillende soorten douchekranen

Er zijn verschillende soorten douchekranen en deze kunt u natuurlijk makkelijk met elkaar vergelijken. Op deze manier kunt u er precies achter komen welke douchekraan nou geschikt is voor uw douche en welke juist niet geschikt is. Hieronder worden de verschillende douchekranen toegelicht, om uw keuze nog wat makkelijker te maken. De volgende mogelijkheden in douchekranen zijn er:

Bent u benieuwd welke douchekraan u het beste kan gebruiken in uw badkamer? Dan worden hieronder de verschillende douchekranen toegelicht.

Thermostatische douchekraan

Een thermostatische douchekraan is een kraan met een thermostaat erin. De thermostaat regelt de temperatuur van het water, zodat deze met één makkelijke knop ingesteld kan worden. Wanneer u aan de knop van de thermostatische douchekraan gaat draaien, zult u merken dat de douche warme of kouder wordt. Dit komt omdat de thermostaat zorgt voor menging van warm en koud water om de gewenste temperatuur te krijgen.

Mengkraan

Een mengkraan is eigenlijk al wat ouder, maar dit ziet u vast nog wel eens voorbij komen. Bij de wastafels wordt een mengkraan nog wel vaak gebruikt. Met deze douchekraan wordt er koud en warm water gemengd om de gewenste temperatuur te krijgen. Er zijn ook mengkranen met één handgreep en hierbij moet u hem naar links of naar rechts heen doen. Een nadeel van een mengkraan is dat de temperatuur af en toen kan schommelen.

Soorten douchekranen

Er zijn verschillende soorten douchekranen. Er zijn bijvoorbeeld inbouw douchekranen, douchekranen met één handgreep, of een douchekraan met een knop. Het is hierbij natuurlijk belangrijk wat u mooi vindt en wat u het fijnst vindt.

Wanneer u kiest voor een douchekraan met één handgreep, zal dat er modern uitzien en niet zo opvallend zijn. Ook is met een handgreep natuurlijk erg handig om het te bedienen.

Er zijn ook douchekranen die kunnen worden ingebouwd. Dit houdt in dat alleen de knop nog maar zichtbaar is van de douchekraan. De rest zit dus allemaal in de muur en dit ziet er natuurlijk erg strak en mooi uit.

Doucheset

Wanneer u op zoek bent naar een douchekraan kunt u natuurlijk ook kiezen voor een complete doucheset. Dit houdt in dat de douchekraan, de douchekop en stang er allemaal al bij zitten. Zo heeft u direct alles al compleet. Zo kunt u een gehele set kopen en hoeft u niet alles los te kopen en bij elkaar te zoeken. Ook dit kan erg handig zijn voor u.

Opbouw of inbouw douchekranen

Wanneer u een douchekraan gaat uitzoeken is het natuurlijk belangrijk om de keuze te maken of u voor een opbouw douchekraan gaat of voor een inbouw douche kraan gaat. Tegenwoordig ziet u steeds vaker dat de inbouw douchekraan heel vaak wordt gebruikt. Een inbouw douchekraan heeft namelijk een aantal voordelen.

Een inbouw douchekraan is bijvoorbeeld erg gemakkelijk in onderhoud en hij kan naar wens geplaatst worden in de doucheruimte. Ook kan de kraan buiten de douchestraal geplaatst worden, zodat het gebruik ervan makkelijker wordt. Een ander voordeel van een inbouw douchekraan is, dat er meer ruimte overblijft in de doucheruimte. Een inbouw douchekraan zit namelijk in de muur en neem dus vrij weinig ruimte in beslag.

Kiezen tussen een mengkraan of een thermostatische douchekraan

Ook zou  u een keuze moeten maken of u een thermostatische douchekraan neemt of een mengkraan. Over het algemeen wordt er meestal gekozen voor een thermostatische douchekraan. Dit komt omdat een thermostatische douchekraan veel makkelijker in gebruik is en de juiste warmte blijft vasthouden. Bij wastafels ziet u nog wel veel voor komen dat er gebruikt wordt gemaakt van een mengkraan.

Verschillende soorten douches

Wanneer u een douchekraan gaat uitzoeken, hangt dit natuurlijk ook af van de keuze van de douche. Wanneer u bijvoorbeeld kiest voor een inloopdouche en de doucheruimte groot genoeg is, kan er prima gekozen worden voor een opbouw douchekraan. Maar wanneer u kiest voor een kleine doucheruimte is een inbouw douchekraan juist wel erg handig.

Er zijn veel verschillende soorten doucheruimtes. Zoals u hierboven al las zijn er inloopdouches. Dit houdt in dat de doucheruimte gewoon op de tegels is en deze kan worden afgeschermd met wanden. De grootte van de doucheruimte kan zelf bepaald worden bij een inloopdouche.

Het kan ook zo zijn dat u kiest voor een douchebak. Een douchebak heeft een aantal grote voordelen. Douchebakken zijn er namelijk in alles soorten, vormen en maten en deze zijn dus geschikt voor iedere badkamer. U kunt ook de hoogte uitkiezen van de douchebak. Wanneer u wat slecht te been bent, kunt u kiezen voor een lage douchebak. Ook kan er bij een douchebak een passende douchecabine gevonden worden en dit zou ervoor zorgen dat de vloer in de badkamer helemaal niet meer nat wordt. Dit is een groot voordeel voor het kiezen van een douchebak.

Wanneer u kiest voor een kleine douchebak, kunt u bijvoorbeeld het beste kiezen voor een inbouw douchekraan. Dit komt omdat u dan al vrij weinig ruimte onder de douche heeft en ander de opbouw douchekraan ook nog ruimte in beslag zal nemen.

Uiteraard zijn er nog veel meer soorten doucheruimte, maar het is belangrijk dat u gaat kijken wat het beste in uw badkamer past.

Bestel uw badkamer artikelen bij badpaleis

Wanneer u op zoek bent naar verschillende badkamer artikelen of een douchekraan? Dan bent u bij badpaleis aan het juiste adres. Bij badpaleis vindt u namelijk verschillende soorten badkamer artikelen. Er zitten veel voordelen aan om uw artikelen bij badpaleis te bestellen.

Een van de voordelen van badkamer artikelen bestellen bij badpaleis is dat, wanneer u boven de €200,- besteld, het gratis wordt thuisbezorgd bij u. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over de kosten van het verzenden.

Een ander voordeel van het bestellen van artikelen is dat u 14 dagen bedenktijd heeft. Wanneer uw artikelen toch niet helemaal naar wens zijn of anders zijn dan u had verwacht, kunt u ze altijd weer retour sturen.

Wanneer u graag de artikelen snel in huis wilt hebben, dan kan badpaleis u zeker helpen. Het voordeel is namelijk dat er een erg grote voorraad is en de meeste artikelen binnen 1-2 dagen geleverd kunnen worden. Op deze manier kunt u direct aan de slag met uw badkamer en kunt u snel genieten van een heerlijke douche.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 27

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina