Douchebakken

Douchebakken

Is het tijd voor een nieuwe douche of bent u de hele badkamer aan het verbouwen? Dan kan het zo zijn dat u op zoek bent naar een douchebak. Een douchebak kan namelijk erg handig zijn voor verschillende dingen. Bent u benieuwd waarom u het beste kan kiezen voor een douchebak? Lees dan hier verder!

Wat is een douchebak?

Een douchebak vang het water op wanneer u aan het douchen bent. Een douchebak zorgt ervoor dat de vloer buiten de doucheruimte droog blijft. Wanneer er voor een douchebak wordt gekozen is het van belang om goed op de afmetingen te letten, zodat het goed in de badkamer past. Vaak wanneer er wordt gekozen voor een douchebak, wordt er gekozen voor een douchecabine. Wanneer er een douchecabine bij aan te pas komt, is het ook van belang, om hierbij goed op te letten of de douchecabine de juiste afmeting heeft voor de douchebak.

Soorten douchebakken

Douchebakken zijn er in verschillende soorten, vormen en maten. Het is dus aan u de keuze welke douchebak u kiest en welke u het mooist vindt. De douchebakken waar het meest voor wordt gekozen, zijn de vierkante douchebakken. Maar er zijn ook rechthoekige douchebaken en kwartronde douchebakken. Bij de keuze welke douchebak het beste in uw badkamer past, hang natuurlijk af van de grootte en van uw smaak.

Vaak is een douchebak wat hoger, maar er zijn ook douchebakken die plat zijn. Dit wordt ook wel een douchevloer genoemd. Op deze manier is het mogelijk om een inloopdouche te creëren met een douchebak.

Douchebakken zijn er dus in heel veel verschillende soorten. Ze zijn er in verschillende maten, vormen, soorten en hoogtes.

Verschillende maten douchebakken

Het formaat douchebak die het meest wordt gekozen is een douchebak 90x90. Er zijn natuurlijk nog veel meer verschillende maten douchebakken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een douchebak 120x90. Dit is een rechthoekige douchebak. Maar er zijn ook nog wat kleinere douchebakken, denk hierbij bijvoorbeeld aan een douchebak 80x80. Dit is dus een wat kleinere vierkante douchebak. Eigenlijk zijn de douchebakken bij badpaleis  er in erg veel maten, namelijk:

Voor elke badkamer is er dus wel een geschikte douchebak beschikbaar.

Soorten douches met douchebakken

Er zijn erg veel verschillende soorten douches en deze kunt u inrichten naar uw eigen smaak. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat u dus voor een douchebak kiest. Maar er zijn ook weer erg veel verschillende douchebakken, die u ook weer kan uitkiezen naar uw smaak.

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een hoge douchebak met een douchecabine. Op deze manier zorgt u ervoor dat de vloer in de badkamer niet nat wordt, maar al het water in de douchecabine blijft. U kunt er ook voor kiezen om een lange douchebak te nemen met glazen douchewanden. Ook hierbij wordt ervoor gezorgd dat de rest van de vloer van de badkamer niet nat wordt.

U kunt er uiteraard ook voor kiezen om een douchebak te nemen zonder douchecabine of douchewanden. Hierbij wordt er vooral gekozen voor de wat lagere douchebakken en is de badkamer dus gewoon een openruimte. De keuze die u maakt hangt natuurlijk af van wat u mooi vindt.

Wanneer u voor een douchebak kiest brengt dat vele voordelen met zich mee. Een douchebak is namelijk over het algemeen een stuk veiliger dan wanneer u gewoon op de tegels doucht. Ook biedt het nog eens heel veel comfort. U heeft bijvoorbeeld nooit last van koude voeten, wanneer u kiest voor een douchebak. Dit komt door het materiaal waar de douchebakken van zijn gemaakt.

Andere soorten douches

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u een douchebak helemaal niet mooi vindt en toch liever kiest voor een andere soort douche. Bij badpaleis is er erg veel keuze en kunt u eigenlijk altijd wel de badkamer inrichten naar uw smaak. Ook wanneer u wat minder goed te been bent, kan een douchebak onhandig zijn, omdat deze een opstapje heeft.

U kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om een inloop douche te nemen met glazen douchewanden. Dit zorgt ervoor dat u makkelijk in en uit de douche kan lopen. De glazen douchewanden zorgen er dan voor dat u niet de hele badkamer vloer nat heeft, wanneer u heeft gedoucht.

Ook kunt u kiezen voor een douchecabine. Dit kan natuurlijk ook gekozen worden in combinatie met een douchebak. Douchecabines zijn er in alle soorten en maten en ook deze kunt u dus helemaal naar uw smaak uitkiezen.

Een douchecabine brengt natuurlijk ook een aantal voordelen met zich mee. Het staat bijvoorbeeld mooi in uw badkamer. Ook kunnen douchecabines gemaakt worden zoals u dat wilt en is de badkamer helemaal naar uw smaak. Een ander groot voordeel van een douchecabine is, dat het water in de douchecabine blijft.

Voordelen van douchebakken

Er zitten veel voordelen aan een douchebak. Wanneer u toch nog twijfelt over het nemen van een douchebak kunt u hier de voordelen lezen van een douchebak.

- Een groot voordeel van een douchebak is dat deze voorkomt dat de hele badkamervloer nat wordt. De douchebak vangt het water namelijk op tijdens het douchen;

- Er zijn erg veel soorten en maten douchebakken en hoe groot of klein uw badkamer ook is er is altijd wel een geschikte douchebak te vinden voor elke badkamer;

- Wanneer u een douchebak heeft, heeft u eigenlijk nooit last van koude voeten. Wanneer u op een tegelvloer doucht, zult u al gauw merken dat u hier aan het begin wel last van hebt. Douchebakken zijn van materiaal gemaakt, wat niet snel koud wordt en op deze manier heeft u geen last van koude voeten;

- De douchebakken zijn er in hoog en laag. Wanneer u wat slechter te been bent, kunt u kiezen voor en lage douchebak en kunt u makkelijk de douche in stappen. Wanneer u prima te been bent en een hoge douchebak nou juist mooi en handig vindt, kunt u uiteraard kiezen voor een hoge douchebak;

- Een douchebak is makkelijk te combineren met een douchecabine. Op deze manier weet u zeker dat al het water in de douchecabine blijft en de rest van uw badkamer niet nat wordt.

Bestel uw douchebak bij badpaleis

Wanneer u uw badkamer aan het verbouwen bent, wil u de artikelen natuurlijk zo snel mogelijk thuis hebben zo dat u direct aan de slag kunt. Bij badpaleis heeft u uw producten binnen 1-2 dagen al in huis en kunt u direct aan de slag met het verbouwen van uw badkamer. Badpaleis kan de artikelen binnen 1-2 dagen leveren, omdat er veel producten op voorraad zijn.

Ook is het erg handig om uw artikelen online te bestellen, want u kunt op elk gewenst moment wanneer u dat wilt de artikelen bestellen.

Bij badpaleis zijn er erg veel verschillende soorten douchebakken en ook dit eens voordeel om een artikelen te bestellen bij badpaleis.

Een ander voordeel van bestellen bij badpaleis is dat u 14 dagen bedenktijd heeft. Wanneer u het toch niet helemaal eens bent met de artikelen of ze toch niet helemaal naar wens zijn, kunt u ze altijd weer terug retour sturen.

Een ander voordeel van bestellen bij badpaleis is, wanneer u boven de €200,- heeft besteld, het gratis thuisbezorgd wordt bij u. U hoeft de artikelen dus niet zelf op te komen en halen en ze worden dan ook nog eens gratis bezorgd.

 

Tonen als Foto-tabel Lijst

11 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina