Onze vermelding op sys.keurmerk.info
14 dagen bedenktijd
Snelle levering ook in het weekend !
Gratis verzending vanaf €200

Douche

Een douche: waar moet je allemaal aan denken?

We komen eigenlijk elke dag wel in onze badkamer en een douche is dan ook onmisbaar in je badkamer. Vaak maak je dagelijks gebruik van de douche om je op te frissen en is dat ook nog eens een momentje van ontspanning. Een douche is dus eigenlijk ontzettend belangrijk en daarom is het ook zo belangrijk dat die helemaal naar je wens is. Benieuwd waar je allemaal aan moet denken bij een douche en hoe jij de perfecte douche kan creëren in je badkamer? Lees er alles over hieronder!

Heel veel verschillende soorten douches

Er zijn erg veel verschillende soorten douches. Wanneer we het hebben over de verschillende soorten douches, kan het zijn dat we het hebben over de doucheruimte, de douchekop, douchewanden en ga zo nog maar door. Je kan eigenlijk alles aanpassen aan en in je doucheruimte, om voor jou de perfecte douche te creëren. Want wanneer jij gaat douchen moet het natuurlijk wel een ontspannen moment zijn voor jou!

Hoe jouw douche eruit gaat zien in je badkamer is dus helemaal aan jou natuurlijk. Zoals je hierboven hebt gelezen kan je eigenlijk van alles aanpassen aan je douche. Maar wat kan je precies aanpassen en hoe kan je dat het beste doen?

Doucheruimte naar je eigen wens maken

Allereerst is het wel belangrijk dat je kijkt naar hoeveel ruimte je in je badkamer hebt. Vanuit daar kan je gaan bepalen welke doucheruimte je graag wilt hebben. Er zijn namelijk erg veel verschillende soorten doucheruimtes en het moet maar net passen in je badkamer natuurlijk. Hieronder lees je meer over de verschillende doucheruimtes.

Een douchebak

Allereerst gaan we het hebben over de douchebak. Het woord zegt het eigenlijk al en een douchebak is niet meer dan een bak waar je in staat om te douchen. De douchebak is ervoor om het water op te vangen en zo alles in de afvoer verdwijnt. Ook zijn er weer verschillende douchebakken. Er zijn namelijk inbouwdouchebakken en opbouwdouchebakken. Bij inbouw is de bak dus netjes in de vloer verwerkt en bij opbouw ligt de bak gewoon op de vloer. Uiteraard zijn ze er in verschillende vormen en maten zodat ze in elke badkamer passen.

Een douchecabine

Een andere optie is een douchecabine. Dit is eigenlijk ook een soort douchebak maar dan met wanden en een deur. Je staat dus eigenlijk in een cabine en de wanden en de deur zorgen ervoor dat het water in de cabine blijft en niet door de hele bandkamer vliegt.

Ook de douchecabines zijn er weer in vele verschillende soorten en maten. De kleur, het materiaal, de wanden en ga zo maar door, kan je allemaal naar wens uitzoeken.

Een inloopdouche

Wat we tegenwoordig erg vaak zien is een inloopdouche. Je weet dan vast ook wel wat het is, want de naam zegt het eigenlijk al. Het is een doucheruimte waar je gewoon in kan lopen. Er is dus geen douchebak aanwezig, maar de vloer is gewoon lekker gelijkvloers zodat je er makkelijk in kan lopen. Uiteraard moet het water natuurlijk wel wegkunnen en daarom wordt er gebruik gemaakt van een douchegoot.

Wanneer je kiest voor een inloopdouche kan je er alsnog een deur voorplaatsen. Uiteraard kan je dit ook prima oplossen met glazenwanden of een muurtje.

Een tweepersoonsdouche

Een tweepersoonsdouche zie je eigenlijk nog niet zo heel veel, maar toch wordt het steeds populairder. De naam zegt het al en dat is dat deze doucheruimte de mogelijkheid biedt om met zijn tweeën tegelijk te douchen. Uiteraard is het dan ook gewoon mogelijk om alleen te douchen. De tweepersoonsdouche is wel iets wat je steeds meer ziet, maar er moet natuurlijk wel ruimte voor zijn.

 

Douchewanden, douchedeuren, douchegordijnen en nog veel meer

Wanneer je de doucheruimte hebt gekozen kan het ook nog zo zijn dat je keuze moet gaan maken of je een douchewand neemt, een douchedeur of een douchegordijn. Hier zijn eindeloos veel mogelijkheden in en daarom is het niet altijd makkelijk om hier een keuze in te maken.

Wanneer je een inloopdouche hebt, kan je ervoor kiezen om deze gewoon open te laten. Een nadeel hiervan is dan natuurlijk wel dat je de kans hebt dat er veel water in je hele badkamer terecht komt. Een douchedeur of een douchewand zorgt ervoor dat het water in de doucheruimte blijft.

Wanneer je toch één gedeelte graag open wilt hebben, kan je er het beste voor kiezen om een douchewand te nemen. Er zijn erg veel soorten douchewanden en daarom zal er altijd wel een geschikte douchewand tussen zitten voor jouw badkamer. Wanneer je bijvoorbeeld een wat modernere badkamer hebt, kan je ervoor kiezen om een glazen douchewand te nemen. De glazen douchewanden zijn er ook weer in verschillende kleuren en het is natuurlijk belangrijk dat je kijkt naar je eigen interieur.

Uiteraard kan je er ook voor kiezen om een douchedeur te nemen. Wanneer je namelijk we de ruimte helemaal gesloten wilt hebben, is dit een ideale oplossing. De deur kan gemakkelijk open en dicht gedaan worden en met een douchewand is dat natuurlijk niet mogelijk. Ook de douchedeuren zijn er weer in erg veel verschillende soorten. Je hebt bijvoorbeeld gewoon een standaard enkele deur, maar ook een vouwdeur of een passe partout. Ook hierbij is het weer belangrijk dat je van tevoren kijkt wat het beste past en wat jij natuurlijk het mooiste vindt staan.

Douchegordijn

Wanneer je beschikt over een kleine doucheruimte, is het vaak last om hier een douchedeur of douchewand neer te zetten. Daarom is het vaak handig om in deze situaties een douchegordijn te nemen. Er zijn erg veel douchegordijnen en ook erg mooie douchegordijnen die in elke badkamer erg mooi zouden staan.

Soort douche

Wanneer je de ruimte hebt uitgekozen is het natuurlijk ontzettend belangrijk om het soort douche uit te zoeken. En hiermee bedoelen we dan de douchekop en de kraan. Want het is lang niet zo makkelijk om een douchekop uit te zoeken en een geschikte kraan. Want ook hier zit weer veel verschil in.

Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een handdouche te nemen of een regendouche. Het kan zo zijn dat je het fijn vindt om de douchekop in je hand te kunnen nemen en dan is het verstandig om een handdouche te nemen of een handdouche bij je regendouche. Meestal zorgt een regendouche toch voor wat meer ontspanning omdat hier vaak wat meer water uitkomt.

Uiteraard zijn er ook erg veel verschillende soorten kranen. Wil je de temperatuur kunnen bepalen, wil je het kunnen mengen en wil je kunnen instellen hoe hard de straal gaat van je douche? Dit zijn allemaal dingen waar je over na kan denken.

Wanneer u boven de €200 euro heeft besteld bij badpaleis.nl dan wordt het ook nog eens gratis thuisbezorgd bij u. U hoeft zich dan niet meer druk te maken over de verzendkosten!

WA button WA button